Links and References

www.spaceageplastic.com - Space Age Plastic Industries

www.mahalaxmipackers.in - Maha Laxmi Packers And Stationers

www.scoyapharmatech.in - Scoya Pharmatech

www.dupont.com - Dupont Corp. synthetic raw materials, USA

www.nampak.com - Nampak - South Africa

www.ulmapackaging.com - ULMA Packaging Ltda

www.egemambalaj.com.tr - Egem Ambalaj, Cigarette Packaging

www.vogel-noot.com - Silgan Metal Packaging Enem, Algeria

www.chun-hing.com - Chun Hing Plastic Packaging Mfy. Ltd, China

www.thaipet.co.th - THAI PET INDUSTRIAL COMPANY

www.berlina.co.id - PT Berlina Lamipak, Indonesia

www.napcogroup.com - Napco Packaging

www.lukoil.com - Lukoil Synthetics, Russia

www.bansgroup.in - Bans Aerosol Pvt. Ltd. - Bans Group

www.Mondi.com - Paper supplier, with merchants all over Europe

www.kartonsan.com.tr - Top packaging cardboard supplier

www.totrepackaging.com - Totre Packaging Plastics

www.polinas.com.tr/nuroll/ - Supplier of plastic materials

www.mm-karton.com - Cardboard supplier, Austria and Germany

www.igepagroup.com - Custom papers and speciality materials

www.ishida.com - Ishida, Japan - Weighing and Packaging Inspection

www.hanoiplasticbag.com - Hanoi Plastic - Vietnam

www.jeluplast.com - JELU-WERK Germany

www.nefab.com - NefabPackaging Solutions

www.vippackaging.com.au - VIP Packaging, Australia

www.wirenettingproduct.com - Ashok Hardware

www.exxonmobilchemical.com - EXXON Mobil Polymers, USA

www.eurofilm.gr - Eurofilm Packaging Film and Granules

www.portucelsoporcel.com - Offset papers

www.smurfitkappa.com - Solid board

www.upm-kymmene.com - Packaging Papers, Finland

www.sidaplax.com - Granules and Plastic films

Paketimi Termat dhe Industria Information

Paketimi dhe Etiketimi Kushtet

Paketimi është teknologjia e bashkëngjitur apo mbrojtjen e produkteve për shpërndarjen, ruajtjen, shitjen, dhe përdorimin. Paketimi i referohet edhe me procesin e projektimit, vlerësimit, dhe prodhimin e paketave. Paketimi mund të përshkruhet si një sistem të koordinuar të përgatitur të mallrave për transportin, magazinimin, logjistikë, shitje, dhe përdorimit të tyre. Paketimi përmban, mbron, ruan, transporton, informon, dhe shet. Në shumë vende ajo është e integruar plotësisht në qeveri, biznes, institucionale, industriale, dhe përdorim personal.             Paketa etiketimi është e lidhur shpesh me prodhimin paketë dhe është përcaktuar si çdo e shkruar, elektronike, apo komunikim grafik në paketë ose në një etiketë të veçantë, i.

          

Objektivat Paketimi dhe Përfitimet:

- Mbrojtja fizike - Objektet mbyllur në paketë mund të kërkojë mbrojtje nga, ndër të tjera, shoku mekanike, dridhje, elektrostatike shkarkimit, compression, temperatura.

- Mbrojtja pengues - Një pengesë nga oksigjen, avujt e ujit, pluhuri, etj, është e nevojshme shpesh. Depërtim është një faktor kritik në dizajn. Disa paketa përmbajnë desiccants ose Amortizatore oksigjen për të ndihmuar të zgjatur jetën shelfin. Mbajtja përmbajtjen të pastër, të freskët, steril dhe i sigurt për jetën e synuar raft është një funksion primar. Një pengesë zbatohet edhe në rastet kur ndarja e dy materialeve, përpara për t'i dhënë fund përdorimit është e nevojshme, si në rastin e bojëra të veçanta, ngjitëse, lëngjet mjekësore etj

- kontrollin ose aglomerate - Small objekte janë grupuar së bashku në mënyrë tipike në një paketë për arsye të efikasitetit. Për shembull, një kuti e vetme e 1000 lapsa kërkon trajtimin më pak fizike se 1000 lapsa të vetme. Lëngjet, pluhurat, dhe materialet e grimcuar nevojë kontrollin.

- transmetimit informacionit - Paketat dhe etiketat komunikojnë si të përdorin, transportin, riciklimin, ose shkatërrimin e paketës apo produkt. Me farmaceutike, ushqimore, mjekësore, dhe produkteve kimike, disa lloje të informatave janë të nevojshme nga qeveritë. Disa paketa dhe etiketat gjithashtu janë përdorur për qëllime të pista dhe gjurmë. Artikuj Shumica përfshijnë numrat e tyre serik dhe shumë në paketimin, dhe në rastin e produkteve ushqimore, mjekësi, dhe disa kimikateve paketimi shpesh përmban një skadimi / data më e mirë-para, zakonisht në një formë stenografi. Paketat mund të tregojë materialin e tyre me një simbol.

- Marketing - paketimi dhe etiketat mund të përdoret nga marketers për të inkurajuar blerësit potencial për të blerë produktin. Dizajn Paketa grafik dhe dizajn fizike kanë qenë të rëndësishme dhe vazhdimisht evoluon fenomen për disa dekada. Komunikimit të marketingut dhe dizajnit grafik janë aplikuar në sipërfaqen e paketës dhe (në shumë raste) në pikën e shitjes ekranit. Më paketimi është projektuar për të pasqyruar mesazhin e markë të dhe identitetin.

- Sigurimit - Paketimi mund të luajnë një rol të rëndësishëm në reduktimin e rreziqeve të sigurisë të dërgesës. Paketat mund të bëhet me përmirësimin e rezistencës ngacmoj për të penguar ngatërrime dhe gjithashtu mund të ketë karakteristika të ngacmoj-evidente për të ndihmuar të treguar ngatërrime.

- Përshtatjen - Paketat mund të ketë karakteristika që të shtoni lehtësi në shpërndarjes, manipulimit, stacking, ekranit, shitje, hapjes, mbylljes, përdorim, dispensimit, ripërdorimi, riciklimi, dhe lehtësinë e dispozicion

- Pjesa e kontrollit - shërbejnë Single apo paketimi i vetëm doza ka një sasi të saktë të përmbajtjes për të kontrolluar përdorimin. Mallrave pjesa më e madhe (të tilla si kripë) mund të ndahen në paketa që janë një madhësi më të përshtatshme për familjet individuale.